Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi açıklamada bulunarak DEM Parti'nin yerel seçimlere kendi adaylarıyla girmesini değerlendirdi. Özel, DEM Parti'nin aday çıkarmasına ilişkin, "Her birisinin aday olmak en demokratik hakkıdır. Kimse aday çıkarmamasına veya çıkarmasına karışmayız. Bizim kimsenin çıkaracağı aday da çıkarmadığı adaya da lafımız da minnetimiz de yoktur" dedi.

Özgür Özel ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zonguldak ve Hatay'da yaptığı açıklamalara da değindi. Erdoğan'ın milli irade üzerinden elini çekmesi gerektiğini belirten Özel, "Milli iradenin üzerinden elini çekmesi lazım. Bu yaptığı iş tamamen milli irade gaspıdır. Erdoğan’a en sert cevapları vermek onun istediği bir şey. Bizi kavgaya çekmek istiyor. Onun düzeyine inmemeye kararlıyım" şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli: Türkiye'ye, Türk milletine çağrı yapıyorum Devlet Bahçeli: Türkiye'ye, Türk milletine çağrı yapıyorum

Ayrıca, Hatay'da tepkilere rağmen adaylıktan çekilmeyen Lütfü Savaş hakkında da konuşan Özel, "Meydanda yükselen bazı sesleri duymak da önemlidir. Ama milletin sesini duymak sandıktan önceki en önemli gösterge çok yüksek örneklerle yapılan anketlerdir. Anketlerde bir şey görürsek müdahale ederiz" ifadelerini kullandı.