31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'daki mitinginde çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı, Manisa'nın ilçelerinde düzenlenen mitinglerde seçmenlere hitap ederken, çeşitli sorunların çözümünün sandıkta olduğunu belirtti. Özel, "Türkiye İttifakı"nı vurgulayarak, "Türkiye ittifakı, milli takım gol atınca kim ayağa kalkıyorsa onlardan oy bekler. Kimin karnı açsa, kimin maaşı yetmezse, kimin iş güvencesi yoksa, kimin çocuğu yurt dışına gitmek istiyor ve endişeleniyorsa onlar Türkiye ittifakındadırlar. Öyle bedelli askerliğe kaçanlardan değil, gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz" dedi.

Bu sözler, bedelli askerlik yapmış olanların tepkisine neden oldu. Özel, bu tepkilere karşılık olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğullarının askere gitmemesini kastettiğini savundu. Ardından yaptığı açıklamada, "Dedim ki bu ülke için canını verecek herkesten oy istiyorum. Bir yandan da şunu söylüyorum: Hepimiz bu ülke için canımızı veririz ama Tayyip Erdoğan bu ülke için canını veren şehidin tabutunun ucundan tutacak, bir elinde şehidin tabutu bir elinde mikrofon orada siyaset yapacak" şeklinde konuştu.

TBMM karıştı: Trabzonlu vekil DEM’li vekile yumruk attı TBMM karıştı: Trabzonlu vekil DEM’li vekile yumruk attı

Özel'in bedelli askerlikle ilgili açıklamaları sonrasında, sosyal medyada ve kamuoyunda tartışmalar başlarken, CHP Genel Başkanı bir sonraki açıklamasında, bedelli askerlik yapanlardan oy istemediğini belirterek, konuya açıklık getirdi. Özel, "Oyum var. Bedelli askerlik yapan da bu milletin evladıdır, gidip normal askerlik yapan da evladıdır" ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.

Editör: Burak Hakkı Polat