Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'nın Etimesgut ilçesine bağlı Eryaman'da gerçekleştirdiği konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. "Ankara'da rekor kıracağız. Büyük bir zaferi müjdeliyorum size. Rekor takımının Ankara'daki başkanı Mansur Yavaş'ın selamını getirdim size" ifadeleriyle seçmenlere umut aşıladı.

Yardımcısı Semih Yalçın açıkladı! Bahçeli'nin videosu Erdoğan'a gönderme mi? Yardımcısı Semih Yalçın açıkladı! Bahçeli'nin videosu Erdoğan'a gönderme mi?

Mansur Yavaş'ın Ankara'ya getirdiği huzuru ve ötekileştirmeyen yaklaşımını savunan Özgür Özel, "Anketleri yapan firmaların temsilcileri ve televizyondaki yorumcular, Ankara'daki yarışın bittiğini söylüyorlar" dedi. Ankara'da belediye meclis seçimlerinde de çoğunluğu kazanacaklarına olan inancını vurgulayarak, seçmenleri rehavete kapılmamaları ve sandığa gitmeleri konusunda uyardı.

CHP lideri, daha önce sadece 3 ilçeyi kazanabildiklerini hatırlatarak, Etimesgut'un özelliklerine odaklandı. Ardından, toplumun her kesiminin Erdal Beşikçioğlu'na güvendiğini belirterek, "Erdal Bey'in oyunculuğundan daha iyi yönü varsa o da yöneticiliğidir" dedi.

"Beşikçioğlu'nu anlatın" çağrısıyla mitinge katılanlardan Erdal Beşikçioğlu'nu "Behzat Ç." olarak bilenlere, Beşikçioğlu'nun vizyonunu anlatmalarını isteyen Özel, Etimesgut'un kültür başkenti olacağını söyledi.

Seçim kampanyası sürecinde yaşanan kara propagandaya karşı mücadele çağrısında bulunan Özgür Özel, Anadolu Ajansı'nın kendilerini sansürlediğini iddia etti. Ayrıca, medyanın tarafsızlığına vurgu yaparak, TRT'nin Cumhur İttifakı adaylarına ayrılan süre ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Son olarak, emekli aylıklarının düşüklüğüne dikkat çeken Özgür Özel, hükümeti eleştirerek, emeklilere bayram ikramiyesiyle ilgili sert ifadeler kullandı ve CHP'lilere, "Size kaynak bulamayıp beşli çeteye bulana, bin odalı saray yaptırana 31 Mart'ta oy var mı?" diye sordu.

Özel, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'in geçmişteki çelişkili açıklamalarını hatırlatarak, Atatürk düşmanlarıyla aynı ittifaka girdiğini söyledi. "Bu seçim bütün CHP'lilerin aklını başına alacağı bir seçim olacak. Sandığa gitmeyen bir tane Atatürkçü olmasın. Bu işi 31 Mart'ta hep beraber bitireceğiz" diyerek konuşmasını tamamladı.