MHP'nin Kızılcahamam Kampı başladı MHP'nin Kızılcahamam Kampı başladı

TBMM’de bütçe görüşmeleri esnasında fenalaşıp hayatını kaybeden Saadet Parti’li Hasan Bitmez’in ölümü sonrasında Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak grubu düşmüştü.

Demokrat Parti’nin Meclis’teki vekillerinden 1 veya 2’sini Saadet-Gelecek Partisi’ne vererek burada 3. parti olarak ortak grubu oluşturması konusunda Demokrat Partili vekiller ile Saadet ve Gelecek Partili vekiller arasında görüşmeler gerçekleşti.

Haberalternatif’ten Celal Eren Çelik’in haberine göre, Konunun Demokrat Parti GİK toplantısına taşınması sonrasında ise DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt bu teklife şiddetle karşı çıktı. Keza GİK’te yer alan pek çok önemli isim de teklifi şiddetle reddederken Gültekin Uysal teklife karşı daha ılımlı olsa da GİK’te büyük çoğunluğun şiddetle bu teklife karşı çıkması sonrası sonrasında Saadet-Gelecek ortak grubuna vekil vermek fikri GİK’te veto yedi.

Ancak kriz bununla sınırlı kalmadı ve Cemal Enginyurt fikri ayrılığın daha da derinleşmesi üzerine GİK ve Divan Kurulu üyeliğinden ayrıldığını bildirdi.

Enginyurt’un “Aniden sinirlenebilen” mizacını bilen partililer daha sonra Enginyurt’u kararından geri çevirmek için ikna etmek isteseler de Enginyurt kararından geri dönmedi.