Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan ile görüştü. Çavuşoğlu’la Bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdi. Çavuşoğlu görüşmede, PKK terör örgütünün bölgenin huzuru için bir tehdit olduğunu ve bu konuda mücadele için Irak ile birlikte hareket etmeyi istediklerini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ile Bakanlıkta görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede karşılıklı birlik mesajı verildi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin her zaman tüm dünyadaki Türkmenlerin yanında olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye’nin Irak’ın istikrarına ve huzuruna önem verdiğini belirten Çavuşoğlu, bölgedeki istikrar ve huzura Irak Türkmenlerinin katkısının büyük olduğunun altını çizdi.

“TÜRKİYE, YARDIMINI HİÇBİR ZAMAN EKSİK ETMEDİ”

ITC Başkanı Hasan Turan, en kritik dönemlerde Irak’ın birlik ve beraberliğini savunduklarının altını çizerek, dillerine ve tarihlerine sadık bir toplum olduklarını belirtti. Turan, Türkmenlerin Irak’ta olmasının Irak için bir avantaj olduğunu belirterek, “Biz bir barış köprüsü olarak, Türkiye ve bütün Türk Cumhuriyetleriyle ilişkimizi çok daha iyi bir seviyeye getirebiliriz. Biz Türkiye’den memnunuz, Türkiye bizden yardımlarını hiçbir zaman esirgemedi. Türkiye hiçbir ayrımcılık yapmadan Şii’sinin, Sünni’sinin, Kürdü’nün, Ezidi’nin, Hristiyan’ın yanında oldu. Allah, bu devleti baki etsin. Irak-Türkiye ilişkilerinin en üst seviyede görmek temennimizdir.” diye konuştu.