Terör örgütüne darbe: “BOZDOĞAN-30” Terör örgütüne darbe: “BOZDOĞAN-30”

Ermenistan'ın Azerbaycan sınırına yönelik tacizleri karşısında savunma hattında karşı saldırılarla savaşa başlayan Azerbaycan ordusunun zaferi Karabağ Savaşı'nın bugün 3. yıl dönümü. Azerbaycan'ın 27 Eylül'de sınırda Ermenistan birliklerine karşı başlattığı harekat, 44 Gün Savaşı veya İkinci Karabağ Savaşı olarak biliniyor.

Azerbaycan 8 Kasım'da Şuşa'yı ve topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarma operasyonuyla 5 şehir, 4 kasaba ve 286 köyün kurtararak savaşı, zaferle sonuçlandırdı. Savaşın sonunda 2 bin 907 Azerbaycan askeri hayatını kaybetti. Ermenistan yenilgiyi kabul ederek işgal altındaki Ağdam, Laçin ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya 10 Kasım’da imza attı.

Qha.com.tr’de yer alan habere göre, Güney Azerbaycan’da Zafer kutlamalarına izin verilmedi. 7 Kasım’ı 8 Kasım’a bağlayan gece, Urmiye şehrinde Zafer Bayramı dolayısıyla havai fişek gösterisi düzenlendi. Düzenlenen gösterinin ardından İran polisi harekete geçti. Dün akşamdan beri çok sayıda Güney Azerbaycan Türkü eylemci gözaltına alındı ve Zafer Bayramı ile bağlantılı olduğu düşünülen kişilerin tutuklandığı öne sürüldü.