Türk Hava Kuvvetleri Kıbrıs adasının güneyinde! Türk Hava Kuvvetleri Kıbrıs adasının güneyinde!

Aşırı tuz tüketimi hastalıklara sebep olabiliyor. Uzmanlar özellikle bazı yemeklere asla tuz konulmaması gerektiğini anlattı. İşte detaylar…

Tuz tüketiminin günlük 16 – 18 gram olması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, bazı yemek ve besinlere tuz konulmaması gerektiğini bildirdi.

CNN TÜRK’ün derlediği habere göre, salatalara fazladan tuz eklemek sağlık için zararlıdır. Uzmanlar; bunun yerine zeytinyağı, sirke ya da limon suyu tercih edebileceğinizi belirtiyor.

Kendi doğal sularıyla pişirildikleri için et ve tavuk yemeklerine tuz eklememeniz gerekmektedir. Baharatlar yemeğin daha güzel ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Sebzelerin doğal lezzetlerini korumak için tuzsuz pişirme yöntemleri tercih edilmelidir.

Yoğurt ve peynir içeren yemeklere tuz atmadan önce düşünün. Çünkü bu gıdalar genellikle tuz içerir. Yemeklerde aşırı kullanılan tuz çeşitli hastalıkları da beraberinde getirmektedir.

Tatlılar genellikle tuz içermez ancak aşırı tüketimi sağlık sorunlarına neden olabilir. Tatlıların lezzetini artırmak için tuz yerine vanilya, tarçın veya diğer doğal tatlandırıcılar tercih edilebilir.

Editör: Haber Merkezi