Merkez Bankası’nın faiz kararı belli oldu Merkez Bankası’nın faiz kararı belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  'Bir gelir elde ediliyorsa bunun vergisi de olmalı' dedi. Akıllara borsa ve kripto varlıklar geldi. Borsa ve kripto varlıkları için vergi mi geliyor?

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, CNN TÜRK’e açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi:

“Kesinlikle kripto varlıklar ve gelirler bütün dünyanın gündeminde. Ciddi şekilde tartışılan bir konu çünkü merkeziyetsiz yapı içerisinde. Burada elde edilen kazançlar genel olarak vergilendirilemeyebiliyor ama bir de elde edilen kazançların kontrol edilmesi işi var. Dolayısıyla tüm dünyada Sayın Bakan'ın söylediği gibi, bu yönde bir çaba söz konusu. Birkaç Avrupa ülkesi bunu yavaş yavaş yapmaya başladı.

Başarılı olabildiler mi derseniz çok başarılı olmuş bir ülkeden bahsetmekte zor. Çünkü gerçekten yasal altyapısı ile birlikte bunların bir borsaya, kontrol edilebilir borsaya bağlanmış olması lazım ama Çin başta olmak üzere bu noktada ciddi bir çalışma konusu. Amerika Birleşik Devletleri de ilgili keza aynı şekilde. Japonya' da vergilendirmeye çalışıyor. Türkiye'de de gündeme gelmiş olması şaşırtıcı değil. Yaklaşık yüzde 10 civarında bir gelir vergisi uygulanabilir gibi gözüküyor şu anda.”

Editör: Haber Merkezi