Borsa ve Finans hakkında bilgi sahibi olmak için izlenmesi gereken 5 film;
 

1
Şahane Hayat (It’s A Wonderful Life)
Şahane Hayat (It’s A Wonderful Life)Yapım Yılı: 1946
Tür: Dram, Aile, Fantastik
Yönetmen: Frank Capra
IMDb Puanı: 8,6

İflas etmiş ve çaresiz kalmış bir iş adamını, intiharın eşiğinden döndüren bir melek, ona hiç yaşamamış olsaydı dünyanın neye benzeyeceğini gösterir. Hikaye akıcılığı ile dönemine damga vurmuştur.

2
Para, Güç ve Wall Street (Money, Power and Wall Street)
Para, Güç ve Wall Street (Money, Power and Wall Street)Yapım Yılı: 2012
Tür: Belgesel
Yönetmen: Frontline Belgeselleri
IMDb Puanı: 8,3

'Gibi' dizisi beşinci fragmanı  geldi 'Gibi' dizisi beşinci fragmanı geldi

2008 yılı finansal çöküşünü konu alan diğer bir belgeseldir. 2012 yılının Nisan ayında 4 bölüm şeklinde yayınlanmıştır. Alınan önemli kararları, kaçırılan fırsatları ve dünyada milyonlarca insanın kaderini etkileyen hükümet ile Wall Street arasındaki ortaklığı konu almaktadır.

3
Para Avcısı (The Wolf of Wall Street)
Para Avcısı (The Wolf of Wall Street)Yapım Yılı: 2013
Tür: Suç, Macera
Yönetmen: Martin Scorsese
IMDb Puanı: 8,2

2014 yılının en çok ses getiren filmidir. Birçok oyun alan filmin başrolünde, Leonardo DiCaprio, dolandırıcı Jordan Belfort’u canlandırmaktadır. Jordan Belfort, genç ve hırslı bir adamken, nasıl bir dolandırıcıya dönüştüğü, edindiği serveti ve sonrasında nasıl bedel ödediğini gözler önüne sermektedir.

4
İç İşler (Inside Job)
İç İşler (Inside Job)Yapım Yılı: 2010
Tür: Belgesel
Yönetmen: Charles Ferguson
IMDb Puanı: 8,2

2008 yılında ABD’de başlayan küresel finansal krizin nedenlerini anlatan bir belgeseldir. Ülkemizde de sevilerek izlenen bir belgesel olmuştur. 2011 yılında Oscar En İyi Belgesel Ödülü’nü almıştır. Cesur bir şekilde, finansal çöküşün getirdiği büyük yıkım gözler önüne serilmiştir. Cebi dolanlar ile boşalanların hikayesini anlatmaktadır.

5
Büyük Açık (The Big Short)
Büyük Açık (The Big Short)Yapım Yılı: 2015
Tür: Biyografi, Drama
Yönetmen: Adam McKay
IMDB Puanı: 7.8

Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling ve Steve Carell gibi dünyaca ünlü başarılı oyuncuların yer aldığı Büyük Açık (The Big Short), son dönemlerin en başarılı borsa konulu filmlerinden bir tanesi. Ayrıca 4 dalda Altın Küre ödülünde aday olarak gösterilmeyi başarmıştı.

Bir romandan uyarlanan filmimiz, dünya ekonomisinin çökmesini önceden anlayan 4 arkadaşı anlatıyor. Bu 4 arkadaş paralarını mantıklı kullanarak ya batacaklardır ya da acayip zengin olacaklardır…