Birleşmiş Milletler (BM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'nin güneyindeki Refah'a yönelik saldırı planını onaylamasına ilişkin endişelerini dile getirdi. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun bu kararının son derece endişe verici olduğunu belirtti.

Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı

Dujarric, Netanyahu'nun onayına ilişkin haberleri aldıklarını ve bu durumun Gazze halkı ve insani yardım operasyonları için feci sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. "Refah'a yönelik kara operasyonunun, sivil halk ve insani yardım operasyonları üzerinde feci sonuçları olur" diyen Dujarric, bu saldırının engellenmesi temennisinde bulundu.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi daha önce yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun İsrail ordusunun Refah'a saldırı planını onayladığını duyurmuştu. Açıklamada, "Ordu, operasyona ve (sivil) nüfusu tahliye etmeye hazırlanıyor" ifadesine yer verilmişti.

Refah'a yönelik bu saldırı kararı, uluslararası toplumun, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin barındığı Refah'a girilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen geldi. Bu kararın bölgedeki gerilimi artırabileceği endişeleri ise devam ediyor.