TURKTIME / Sakkara'daki ünlü Basamaklı Djoser Piramidi'nin eteklerinde 2.500 yıldan daha uzun bir süre önce gömülen renkli, mühürlü lahitler ve heykeller, derme çatma bir sergide sergilendi.

Turizm ve Eski Eserler Bakanı Khaled El Anany, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, bulunan tabutların ve heykellerin Mısır'ı yaklaşık 300 yıl boyunca yöneten Ptolemaios hanedanına - MÖ 320'den MÖ 30'a ve Geç Dönem'e (MÖ 664-332) ait olduğunu söyledi.

Khaled El Anany, bulunan eserleri, Mısır'ın ünlü Giza Piramitlerinin yakınında inşa ettiği Büyük Mısır Müzesi de dahil olmak üzere en az üç Kahire müzesine taşıyacaklarını söyledi.

Arkeologlar, Eylül ayından bu yana Sakkara'nın aynı bölgesinde, çoğunun içinde mumyalar bulunan en az 140 adet kapalı lahit ortaya çıkardı.

Türksat 6A, 2022’de uzaydaki yerini alacak Türksat 6A, 2022’de uzaydaki yerini alacak

UNESCO DÜNYA MİRAS ALANI

Eski Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mostafa Waziri ise, gazetecilere, Mısırlı arkeologların iyi durumda olan tabutlarla dolu şaftlar buldularını açıkladı.

Sakkara bölgesi, Mısır'ın ünlü Giza Piramitlerinin yanı sıra Abu Sir, Dahshur ve Abu Ruwaysh'teki daha küçük piramitleri içeren eski başkenti Memphis'teki nekropolün bir parçasıdır. Memphis'in kalıntıları, 1970'lerde Unesco Dünya Mirası alanı ilan edildi.