ABD merkezli medya kuruluşu Axios'un Beyaz Saray'dan üst düzey kaynaklara dayandırdığı habere göre, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu İran'a karşı saldırı yapma konusunda uyardı. Biden'ın Netanyahu'ya yaptığı uyarıda, olayların büyümemesi ve çatışmanın tırmanmaması için çaba gösterdiği ifade edildi.

O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı

Biden, Netanyahu'ya, İsrail, ABD ve bölgedeki diğer ülkelerin ortak savunma çabaları sayesinde İran'ın saldırılarının başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi. Ayrıca, Biden'ın Netanyahu'ya "Bir zafer kazandın. Bu zaferi al" dediği belirtildi.

ABD Başkanı Biden, kamuoyuna yaptığı açıklamada ise İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırıyı kınadığını belirtti. Biden, yaptığı açıklamada, "Yarın, İran'ın küstah saldırısına karşı birleşik bir diplomatik tepki koordine etmek üzere G7 liderleri arkadaşlarımı bir araya getireceğim" dedi.

Haberde, Biden'ın Netanyahu'ya, İsrail'in İran'a olası bir karşı saldırısında ABD'nin yer almayacağını söylediği ve Netanyahu'nun da "anladım" şeklinde yanıt verdiği aktarıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de İran'ın füze fırlatmalarını kınayan bir bildiri yayınladı. Blinken, ABD'nin gerilimi artırmamakla birlikte İsrail'in savunmasını ve ABD personelini savunmayı destekleyeceğini belirtti. Önümüzdeki saatlerde ve günlerde bölgedeki ve dünyadaki müttefikler ve ortaklarla istişarelerde bulunacaklarını ifade etti.