Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener ile Çarşamba günü Beştepe'de sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, 40 dakika sürdü. Görüşme sonrası bir açıklama yapılmazken ziyaretin yamkıları devam ediyor. 

Kılıçdaroğlu'nun " Erdoğan'ın elini sıkmam' sözüne arşivlerden yanıt Kılıçdaroğlu'nun " Erdoğan'ın elini sıkmam' sözüne arşivlerden yanıt

Görüşmenin içeriğine ilişkin kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmaması tartışmaları beraberinde getirirken Akşener'e bir çağrı da İYİ Parti genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan geldi.

Halk TV yayınında yaptığı konuşmada söz konusu görüşmeyi basından öğrendiklerini kaydeden Poyraz, Akşener'in daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu arayarak bilgilendirdiğini kaydetti.

"İÇERİĞİN BİLİNMEMESİ VİCDANLARI SIZLATIR"

Meral Akşener'in çok tecrübeli bir siyasetçi olduğunu ve hem bu görüşmenin hem de içeriğinin açıklanmamasının nasıl değerlendirileceğini bileceğini vurgulayan Poyraz, "Görüşmeyi izah etmek zorunda. İçeriğin bilinmemesi vicdanları sızlatır" değerlendirmesinde bulundu. 

Uğur Pozraz Akşener ve Erdoğan arasında cumhurbaşkanlığı yardımcısı konusunda görüşüldüğü iddiasına ilişkin de, "Bu konuya ilişkin, önünü arkasını bilmediğimiz, içeriğini bilmediğimiz görüşmenin bu iddiaları bizim için yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

"TARAFLAR GÖRÜŞMENİN BİLİNMESİNİ İSTEMİŞTİR"

Poyraz şöyle konuştu, "İYİ Parti'yi kurumsal anlamda ve İYİ Parti'nin geleneklerine göre temsil yetkisi sayın genel başkanımız Müsavat Dervişoğlu'na aittir. Bizim müdafaa ya da izah etme sorumluluğu olduğumuz hususlar sayın Dervişoğlu'nun beyanları ve söylemleridir. Bu açıklamaları art arda değerlendirdiğimizde problem cümlesi şudur: 'Sayın Akşener ve Sayın Erdoğan'ın yaptığı görüşme İletişim Başkanlığı tarafında ilan edilmesidir.' Şu anlaşılıyor ki taraflar görüşmenin bilinmesini istemiştir. Çünkü taraflardan biri istemese İletişim Başkanlığı ilan etmezdi.

DERVİŞOĞLU İLE GÖRÜŞMESİ BEKLENİYORDU

Ankara'da bir süredir Erdoğan'ın İYİ Parti genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile görüşmesi bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dervişoğlu ile görüşecek misiniz?" sorusuna "Görüşmemiz için bir neden yok." yanıtını vermişti.

DERVİŞOĞLU: TELEFONLA BENİ BİLGİLENDİRDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesine ilişkin, "Sayın Genel Başkanımız ziyaretten sonra da telefonla beni aramak suretiyle bilgilendirdi. Genel olarak Türkiye'yi konuştuklarına dair birtakım ifadelerde bulundular. Devlet ve siyaset hayatında önemli görevler yapmış insanların bu ziyaretleri karşılıklı olarak yapmaları kadar doğal bir şey yok. Zannediyorum, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu temel meselelerle alakalı olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Onun dışında 'özel' diye tanımlanabilecek herhangi bir açıklama yapmadılar." açıklamasında bulunmuştu.

Editör: Burak Hakkı Polat