İsrail'in TRT ekibine saldırısına tepkiler çığ gibi büyüyor! İsrail'in TRT ekibine saldırısına tepkiler çığ gibi büyüyor!

25 Şubat 2009'da Ankara Dikmen'de ölü bulunan Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın intihar ettiği ileri sürülmüştü.

2017 yılında Sabah’ta yer alan habere göre, FETÖ/PDY çatı davasında gizli tanık olarak dinlenen Bulut, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümü ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Oktay'ın FETÖ tarafından infaz edilmiş olabileceğini söyleyen Bulut, şu açıklamaları yaptı: "Behçet Oktay milli duruşu olan Vatan sevdalısı bir adamdı. Bu yüzden örgütün hedefindeydi. FETÖ ile bağlarımı kopardıktan sonra kendisiyle iki kez görüşmem oldu. Örgüt doğuda bir kalkışma, halkı tahrik edip hükümeti zaafa uğratma planı yapıyordu. Bunun için Özel Harekat polislerini halka karşı kullanmayı planlıyordu. Oktay'ın da buna boyun eğmeyeceği biliniyordu. Bunun için infaz edildiği kanaatindeydim."

FETÖ’nün gerçek yüzünü o dönemde gördüğü ve bu sebeple FETÖ tarafından infaz edildiği iddia ediliyor.

BEHÇET OKTAY KİMDİR?

Behçet Oktay 1957 yılında Malatya’nın Hekimhan ilçesinde doğdu. 1975 yılında polis kolejinden, 1978 yılında da Polis Akademisi’nden mezun oldu. Erzincan, Kars, İstanbul, Afyonkarahisar ve Bingöl illerinde görev yaptı. 23. Dönem Özel Harekat Kursunu tamamladıktan sonra, 1994-1997 yılları arasında Diyarbakır’da görev yaptı. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı görevine atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Oktay, “Türk Silahlı Kuvvetleri Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası”na da hak kazandı. Oktay 25 Şubat 2009 tarihinde Ankara Dikmen’de aracının içinde silahla vurulmuş şekilde bulundu ancak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Editör: Haber Merkezi