Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleri kapsamında bakanlığına bağlı mal müdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini duyurdu. İlk aşamada 100, ikinci aşamada 200 olmak üzere toplam 300 mal müdürlüğünün kapatılacağını belirtti.

Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi

Bakan Şimşek, kamu tasarrufu ve verimlilik çalışmaları kapsamında mal müdürlüklerinde yapılacak değişiklikler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, "Tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle birlikte Bakanlığıma bağlı mal müdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdim. İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 mal müdürlüğünün kapatılması sağlanacak. Mal müdürlüklerinin yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir mal müdürlüğümüz tarafından yerine getirilecek," dedi.

Kamuda Etkinlik ve Verimlilik Artacak
Bakan Şimşek, mal müdürlüklerinin kapatılmasının ardından kamuda kaynak kullanımında etkinlik sağlanacağını ve hizmet kalitesinin artırılacağını vurguladı. Bu değişiklikle birlikte teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme hedeflerinin de destekleneceğini ifade eden Şimşek, "Kaynaklar daha verimli kullanılacak, gereksiz harcamalar önlenecek. Hizmet kalitesinin artırılması kapsamında muhasebe hizmetlerinin merkezden, modern bilişim teknolojileri kullanılarak yürütülmesi, iş süreçlerinin hızlanmasını ve hata oranlarının azalmasını sağlayacak. Böylece vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmeti kalitesi daha da yükselecektir," diye konuştu.

Dijital Dönüşüm ve Şeffaflık
Şimşek, yeni teknolojik sistemlerle kamu mali yönetiminde dijital dönüşümü hızlandıracaklarını ve bilişim teknolojilerinin etkin kullanımını teşvik edeceklerini belirtti. Bu dönüşümün kamu hizmetlerinin daha şeffaf ve izlenebilir olmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Şimşek, "Yeni düzenlemeyle personel kaynaklarımız daha verimli kullanılacak ve çalışanlarımızın yetkinliklerine uygun alanlarda istihdam edilmesi mümkün olacak. Böylece iş gücü verimliliği daha da artırılacak," dedi.

"Hizmet Kalitesinden Ödün Yok"
Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak tasarruf tedbirleri kapsamında önemli adımlar attıklarını belirterek, "Teknoloji ile kamuyu küçültürken, hizmet kalitesinden de ödün vermeyeceğiz. Müdürlüklerimizin bugüne kadar yürüttüğü hizmetlerde hiçbir şekilde aksama olmayacak," ifadesini kullandı. Bu kapsamda, bakanlığının taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılmasıyla kamu mali yönetim sistemine önemli katkılar sağlanacağını söyledi.

Editör: Burak Hakkı Polat