Mehmet Şimşek, "suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi" amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Özellikle üniversite öğrencilerinin hesap kullandırma faaliyetlerine dikkat çeken Şimşek, gençleri bilinçlendirmek ve geleceklerini riske atmamaları için bu konuda hassas olmaya çağırdı.

Şimşek, gençlerin bilerek ya da bilmeyerek kara para aklayan veya terörü finanse eden kişilere banka hesaplarını kullandırmalarının, suç gelirlerinin izini kaybettirmek ve terör örgütlerine finansman sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti. Bu tür faaliyetlere karışan gençlerin ilerleyen süreçte hapis cezalarıyla karşılaşabileceğini vurgulayan Bakan, bu durumun gençlerin sabıkalı olmalarına ve geleceklerini karartmalarına neden olabileceğini ifade etti.

Tarihte bugün; 27 Nisan Tarihte bugün; 27 Nisan

Özellikle mesleki eğitimdeki öğrencilerin staj ücretleri için açtığı hesapları örnek gösteren Şimşek, bu tür işlere bulaşan gençlerin bilmeden de olsa suçlu duruma düşebileceklerini söyledi. Ayrıca, gençleri bilinçlendirmek amacıyla MASAK tarafından hazırlanan afişlerin üniversitelere gönderildiğini ve gençlik kuruluşlarıyla işbirliği içinde bilgilendirme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı, kara para ile mücadele ve vergi kaçaklarının önlenmesi konusunda devletin kararlılığını vurgulayarak, kayıt dışı işlemlerin yakından takip edileceğini sözlerine ekledi.