Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin genel sağlık durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yoğun bakım yataklarındaki doluluk oranlarına dair değerlendirmelerde bulunan Koca, Bayrampaşa'da seçmenle bir araya geldiği bir etkinlikte, "Yoğun bakım yataklarımızda Türkiye'de olmadığı gibi, İstanbul'da da iki ay önceki yoğunluk söz konusu değil. Bu anlamda daha rahatız." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, yoğun bakım yataklarının doluluk oranlarına ilişkin verileri paylaşırken, "Şu an Türkiye'de yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 69, İstanbul'umuzda ise yüzde 72. Servis yatak doluluk oranı ise Türkiye'de yüzde 60, İstanbul'da yüzde 66." şeklinde bilgi verdi.

Randevu sistemi üzerinden yapılan açıklamalara da değinen Bakan Koca, "Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden randevu alıp gelmeyen hastalar hakkında da konuşayım. Hastaların randevularla ilgili birtakım sorunlar yaşadıklarını biliyoruz. Ancak bu sorunların çözümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

İlber Ortaylı'nın Ayasofya sözleri tartışma yarattı İlber Ortaylı'nın Ayasofya sözleri tartışma yarattı

Bayrampaşa'daki geçmiş yıllara ilişkin rakamlara da atıfta bulunan Koca, "Geçen yıl Bayrampaşa'da bakılan hasta sayısı yaklaşık 1 milyon 100 bin. Randevuyla gelen hasta sayısı ise 400 bin. Randevusunu aldığı halde gelmeyen kişi sayısı ise 110 bin." şeklinde konuştu.

Son olarak, Bakan Koca, vatandaşlardan randevu alıp gelmeme konusunda daha hassas olmalarını isteyerek, "Randevu alıp gelmeme durumuna karşı önlemler aldık ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuşmasını tamamladı.