Dışişleri Bakanı Fidan, ziyaretine Yanghang Camii ile başladı.

Batı Trakya Türklüğünün milli lideri Sadık Ahmet! Batı Trakya Türklüğünün milli lideri Sadık Ahmet!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın beyaz gömleği üzerine taktığı mavi kravatı Doğu Türkistan bayrağının renkleriyle aynı olduğu için büyük bir sempatiyle karşılandı.

Doğu Türkistan Milli Meclis Bakanı  Seyit Tümtürk, Bakan Fidan'ın ziyaret fotoğraflarını paylaşarak şunları söyledi:

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı sayın Hakan Fidan’dan Çin ziyaretinde Ata yurdu Doğu Türkistan’ın başkenti Ürümçi sokaklarını gezerken kravatındaki renk Doğu Türkistan’ın bağımsızlık sembolü olan Gökbayraklı mesaj… Helal olsun Türkiyem, helal sana sayın bakanım.

Bakan Fidan Uluslararası Büyük Pazar'ı da ziyaret etti. Çarşıda incelemelerde bulundu. Bakan Fidan burada çocuklarla biraraya geldi. Onlarla sohbet etti.

Bu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılında başbakan iken Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne gitmesinin ardından, bölgeye yapılan en üst düzey ziyaret.

Diplomat kaynaklar, Fidan'ın Urumçi ve Kaşgar’daki temaslarının, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki durumun gözlemlenmesi ve resmi makamlara Türkiye'nin görüşlerinin net biçimde aktarılması bakımından faydalı olduğu görüşünde.

Hakan Fidan, temasları kapsamında Kaşgar şehrindeki tarihi mekanlardan Yusuf Has Hacib Türbesi ve Iydgâh Camii'ni de ziyaret etti. 

Editör: Haber Merkezi