Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Royal Surrey NHS Kuruluş Vakfı ve Adelaide'deki Kraliçe Elizabeth Hastanesi'nde yapılan çalışmalarda çalışmanın baş araştırmacısı ve Surrey'nin danışman tıbbi onkoloğu Dr. Tony Dhillon, son 4 yıldır Avustralya'da Profesör Tim Price'la birlikte çalıştığını aktardı.

6'sı Avustralya'da ve 4 tanesi Birleşik Krallık'ta olmak üzere hastaların kaydedileceği 10 saha bulunacak ve 44 hasta 18 aylık bir süre boyunca çalışmaya dahil edilecek.

Dr. Dhillon:

“Bu çığır açan bir çalışma. Burada gerçekten büyük bir şeyin eşiğindeymişiz gibi hissediyorum. Aşı, bağışıklık sisteminin kansere saldırmasını sağlıyor.

Bu yeni bir çığır açacak çünkü artık potansiyel olarak hastalar ameliyat olmak yerine sadece aşı olabilir.

Royal Surrey'de yaptığımız çalışma harika. Dünya çapındaki bu çalışmada yer almaktan büyük gurur duyuyor ve bunun gelecekte bağırsak kanserinin tedavisinde kilit rol oynayabileceğine inanıyoruz.

Kızamık vakalarında korkutan artış! Kızamık vakalarında korkutan artış!

Surrey'nin genel müdürü Louise Stead de şunları söyledi:

Çığır açan bu yeni aşının tanıtımında yer almaktan büyük gurur duyuyoruz.

Birleşik Krallık'taki en büyük 4. kanser merkezi olarak kanserle mücadele etmeyi sağlamak yaptığımız işin büyük bir parçası ve bu aşı bağırsak kanseri hastaları için gerçekten bir fırsat sunarak onlara hastalığı yenme konusunda büyük bir umut verecek.” Dedi.

Kolorektal kanser diye de bilinen bağırsak kanseri, dünya çapında yıllık 1,2 milyondan fazla vaka görülme sıklığı ve yaklaşık yüzde 50 ölüm oranıyla en yaygın üçüncü kanser türü.