DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gazetecilerle düzenlediği buluşmada önümüzdeki aylarda gerçekleşecek yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, DEVA Partisi olarak kendi adaylarıyla yerel seçimlere hazırlandıklarını ve ilk grup adaylarını açıkladıklarını belirtti. Perşembe günü ikinci grup adaylarını açıklayacaklarını ifade etti. Şehircilik ilkelerini belirlediklerini ve adaylara etik ilkelerini imzalattıklarını söyledi.

Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor? Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor?

Babacan, yerel seçimlerde kendi adaylarını gösterme imkanlarının olacağını belirterek, aynı zamanda merkezi hükümete de yerel seçimlerde mesaj verme imkanı taşıdığını ifade etti. Yüzde 52'lik kesim içinde 15-20 puanlık bir kesimin Erdoğan'a uyarı verebileceğini söyleyen Babacan, sarı ve kırmızı kartlarının ceplerinde olduğunu belirtti ve "Bu seçim sarı kart, genel seçim kırmızı kart gösterme seçimi" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi lideri, yerel yönetimlerde işbirliği modellerine açık olduklarını ve kimi yerlerde işbirliği talepleri aldıklarını ancak genel merkezler arasında henüz bir görüşme ve mutabakat olmadığını belirtti. CHP'nin yeni yönetiminin işbirliğini zorlaştırdığını söyleyen Babacan, CHP'nin seçim ittifakını kendi içinde birkaç kez konuştuğunu ancak parti kurullarından olumsuz görüş çıktığını ifade etti.