Özgür Özel, Mansur Yavaş'ı ziyaret etti Özgür Özel, Mansur Yavaş'ı ziyaret etti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin 1. Olağan Yozgat İl Kongresine katıldı. Babacan kongrede yaptığı konuşmasında hükümetin enflasyon rakamlarını gizlediğini söyledi.

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliği'ne yönelik ılımlı mesajlar verdiğini hatırlatarak, "Ekonomiyi batırdıklarını anlamaya başlayınca, Avrupa Birliği’nden söz etmeye başladılar. Pabuç pahalı tabii. Senelerce 'Eyy Batı' diyerek ülkeyi içe kapattılar. Bu konuda da sözümüze geliyorlar. Lafta kopya çekmeye devam ama icraatta bir şey yok. O kadar hızlı bir U dönüşü ki bu yetişebilene aşk olsun. Biraz yavaş" dedi.

“MAFYALARIN KOL GEZDİĞİ BİR DÖNEM”

Türkiye’nin ekonomisinin kötü olmasının birçok sebebi olduğunu belirten Babacan, en büyük nedenin ise hukukun çiğnenmesi olduğunu söyledi. Hukukun çiğnenmesinin hükümet tarafından alışkanlık haline getirildiğini vurgulayan Ali Babacan, şunları söyledi;

"Mafyanın, çetelerin, karanlık güçlerin kol gezdiği, Cumhurbaşkanının desteğiyle mahkemelerin Anayasaya uymadığı bir dönemde şu anda çıkmışlar hukuk reformundan bahsediyorlar. 5 adım geri 1 adım ileri yürümeye başladılar. İnsan hakları eylem planı hazırlığı yaptıklarını söylüyorlar."