Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in, Ankara Emniyeti'ndeki 4 polisi siyasilerle ilgili kumpas kurmakla suçlamasının ardından soruşturma derinleşti. Son olarak, gözaltına alınan kişi sayısı 8'e yükseldi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, dün akşam yurt dışına çıkış yasağı adli kontrolüyle serbest bırakıldı. Soruşturmada titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı.

Gizli Tanık Serdar Sertçelik'in İddiaları
Gizli tanık Serdar Sertçelik, deşifre olduktan sonra yurtdışına kaçmıştı. Sertçelik, zorla gizli tanık yapıldığını iddia ederek, emniyetin, AK Parti'de bakanlık yapmış ve halen aktif görevde bulunan bazı bürokratların isimlerini dosyaya sokmaya çalıştığını ileri sürmüştü. Bu iddialar sonrası başlatılan soruşturmada, Organize Suçlarla Mücadele'den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan açığa alınmış ve haklarında gözaltı kararı verilmişti.

Gözaltı Süreci ve MASAK Raporu
Kerem Gökay Öner'in serbest bırakılmasının ardından, 7 kişinin gözaltı süreci devam ederken, bir kişi daha gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında halen gözaltında bulunan şüphelilerin dijital materyal incelemelerinin sürdüğünü ve şüphelilerle ilgili MASAK raporunun temin edildiğini açıkladı. Şüphelilerin ifadeleri Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce alınmaya devam ediyor.

Ayhan Bora Kaplan Davasının Detayları
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında çeşitli suçlardan 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti. Bu suçlar arasında "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "kasten adam öldürme", "nitelikli kasten adam öldürme", "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli yağma", "eziyet", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "suç üstlenme" ve "suçluyu kayırma" bulunuyor. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edilmişti.

Selçuk Bayraktar’dan Filistin makalesi! Selçuk Bayraktar’dan Filistin makalesi!

Serdar Sertçelik'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki polis müdürleriyle ilgili "kumpas" iddiaları sonrası çok sayıda kamu görevlisi gözaltına alınmıştı. Soruşturma halen devam ediyor.

Editör: Burak Hakkı Polat