Avustralya, Ukrayna'ya yönelik askeri yardımını artırma kararı aldı. Avustralya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Avustralya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Richard Donald Marles, Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ile Ukrayna'nın Lviv kentinde bir araya geldi ve yaklaşık 100 milyon dolarlık ek askeri yardım yapılacağını duyurdu.

Marles, yapılan yardımın detaylarını açıklarken, bu yardımın Avustralya savunma sanayisinin desteğiyle gerçekleştirileceğini belirtti. Ek yardım paketinin içeriği ise şu şekilde olacak: 50 milyon dolarlık kısa menzilli hava savunma sistemi, 30 milyon dolarlık insansız hava sistemi, 15 milyon dolarlık miğfer, sert gövdeli şişme bot, duman maskesi, jeneratör ve postal gibi yüksek öncelikli ekipmanlar ile havadan karaya mühimmat.

Filistin'in BM üyeliği onaylandı! Filistin'in BM üyeliği onaylandı!

Marles, ayrıca, İngiltere öncülüğünde Ukraynalı askerlerin eğitim gördüğü Kudu Operasyonu'na verilen desteğin devam edeceğini vurguladı. Bu yeni ek yardımın yanı sıra, Avustralya'nın daha önce Ukrayna'ya sağladığı toplam askeri yardım miktarının 880 milyon doları bulduğunu belirtti. Ülkenin toplam yardım miktarının ise bir milyar doları geçtiği ifade edildi. Avustralya'nın Ukrayna'ya olan desteğinin devam edeceği ve artarak süreceği bildirildi.