Avustralya'nın Sidney kentinde bir alışveriş merkezinde meydana gelen silahlı ve bıçaklı saldırının ardından, alışveriş merkezi hızla tahliye edildi

Yüzlerce kişi kalabalık olay yerinden tahliye edilirken, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği belirtildi. Polis, operasyonu "kritik" olarak değerlendirdi. Olayın bir terör saldırısı olup olmadığı hakkında kesin bir açıklama yapılmadı.

Kral III. Charles'tan gelinine jest Kral III. Charles'tan gelinine jest

Sidney'in doğusundaki bir alışveriş merkezi, çok sayıda bıçaklanma ve çok sayıda ölüm olabileceği yönündeki raporların ardından boşaltıldı.

Bir görgü tanığı ABC'ye ateş açıldığını söyledi.

NSW Polisi, birden fazla kişinin bıçaklandığı yönündeki raporların ardından saat 16.00'dan hemen önce Westfield Bondi Kavşağı'na acil servislerin çağrıldığını söyledi. Polis yaptığı açıklamada, "Bondi Kavşağı'nda bir erkeğin vurulmasının ardından kritik bir olay başladı" dedi.

Alışveriş yapanların tahliye edilmesiyle ilgili operasyon devam ediyor.

NSW Ambulans sözcüsü, iki şüphelinin olduğunu söyledi. Birinin polis tarafından vurulduğu, diğerinin peşinde oldukları söylendi.

Kompleksin dışından çekilen hava görüntülerinde çok sayıda acil durum aracı ve personeli görülüyor. Silahlı polisin otoparkın bulunduğu çatıda da arama yaptığı görüldü. ABC ses mühendisi Roi Huberman, silah sesleri duyduğunda bir mağazanın içinde olduğunu söyleyerek "Ve aniden bir ya da iki el silah sesi duyduk ve ne yapacağımızı bilemedik. Sonra mağazadaki çok yetenekli kişi bizi kilitlenebileceği arka tarafa götürdü. Daha sonra mağazayı kilitledi ve arka taraftan geçmemize izin verdi ve artık dışarıdayız." bilgilerini paylaştı.

Ambulans sözcüsüne göre çok sayıda kişi alışveriş merkezinde mahsur kaldı.

KURBANLAR ARASINDA BİR BEBEK DE VAR

NSW Ambulans, Sidney'in doğusundaki AVM'de bıçaklanan yedi kişi arasında dokuz aylık bir bebeğin de bulunduğunu bildirdi. Yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alındı.