Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 18 yıl sonra gerçekleşen tarihi bir buluşmada bir araya geldi. Siyaset dünyasında büyük yankı uyandıran bu iade-i ziyaret, CHP Genel Merkezi'nde yapıldı. Erdoğan'ı kapıda karşılayan Özel, iki liderin tokalaşarak verdiği poz, basında geniş yer buldu. Görüşme, CHP Genel Merkezi'nin 12. katında 1,5 saat sürdü ve asgari ücret konusu başta olmak üzere birçok önemli mesele masaya yatırıldı.

CHP'den Asgari Ücret İçin Ara Zam Talebi

Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısını eleştiren MHP'li isim görevden alındı! Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısını eleştiren MHP'li isim görevden alındı!

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, görüşmeye dair yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız, asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini; en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini; üretim maliyetleri altında ezilen çay ve hububat üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini; atanmayan öğretmenlerin ve özel okul öğretmenlerinin yaşadığı sorunları; staj ve çıraklık mağdurlarını; emeklilikte kademe bekleyenlerin durumunu ve 6 Şubat'ta büyük bir felaketle sarsılan depremzedelerin sona erecek olan kira yardımını da gündeme getirdi" ifadelerini kullandı.

22 Bin Lira Asgari Ücret Önerisi

Görüşme sonrası kulislerden edinilen bilgilere göre, CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a asgari ücretin 22 bin lira seviyesine çıkarılması gerektiğini belirtti. Bu öneri, özellikle ekonomik sıkıntılarla boğuşan geniş kitleler için büyük bir umut kaynağı olarak değerlendiriliyor.

Editör: Burak Hakkı Polat