AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok, seçim çalışmaları sırasında ziyaret ettiği Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Altınok'un mal varlığını açıklamasının ardından ortaya atılan ve Antalya'da 600 konutu olduğuna dair iddialara cevap verdi.

Altınok, bu iddiaları yalanlayarak şunları söyledi: "600 evim olduğunu söyleyen yalancıdır, iftiradır, çamurdur, ahlaksızdır. Mansur Yavaş, 'Turgut Altınok mal beyanında bulunmadı' diyor. Yalan söylüyor, iftira atıyor, çamur atıyor. 600 dairenin Altınok adına tapusunu göstersin istifa edeceğim. Zerre şerefi, onuru varsa o istifa eder. Yazan, çizen kim varsa hepsine maddi manevi dava açacağız."

Ayrıca, Altınok, Mansur Yavaş'a yönelik eleştirilerini de sürdürerek, "Ankara'nın Yavaş'la yok olan, kaybolan bir 5 yılı var. Ankara Altınok'la kazanacak ya da bir 5 yıl daha 'Ne yaptım, keşke elim kırılsaydı' diyecek. Ankara bir 5 yıl daha böyle idare edemez. Ankara'ya eseri ve hizmeti yok. Sonra Ankara'ya diyor ki, 'Benden bir şey bekleme'. Bu başkent, Sayın Yavaş'a 10 gömlek fazla geldi" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi’nin kongre tarihi belli oldu Saadet Partisi’nin kongre tarihi belli oldu

Altınok'un resmi mal bildirimine göre, çoğunluğu anne ve babadan miras yoluyla kalan 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ile 2 kargir bina yer alırken, Antalya'da 600'den fazla dairesinin olduğu iddia edilmişti. Ancak Altınok bu iddiaları reddederek, mal varlığının gerçek durumunu savundu.