Gazeteci Fatih Altaylı, kendi YouTube kanalında yayınladığı videoda emekli maaşlarına yapılması beklenen zam ve AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’un yaptığı açıklamalar ile ilgili konuştu. Altaylı, Kurum’un kentin güvenliği ve emekli maaşı zammı vaatlerinde bulunmasına anlam veremediğini belirterek özellikle kent güvenliği ile ilgili bir konunun belediye başkanının yetkisinin dışında olduğunu vurguladı.

Altaylı, zamla ilgili tarih ve oran verirken şu ifadeleri kullandı:

“Emekliler arasında bir keyifsizlik olduğu, emeklilerin bazılarının kızgın olduğu falan muhakkak rapor ediliyor. Ve seçimi kazanmak için onlara gerekirse seçime 1 hafta kala yüzde 30 yüzde 40 zam daha yapılabilir yani. Hiç kuşkun olmasın. Merkezi hükümete sahip olmanın avantajı bu. Seçim ekonomisi uygulayabiliyorsun. İster yerel, ister genel, ister Cumhurbaşkanlığı olsun. Bunu uygulama şansları var.”

S&P'den 2025 için dolar/TL tahmini S&P'den 2025 için dolar/TL tahmini

AKP’nin İBB adayı Murat Kurum, seçim vaadi olarak emekli maaşlarına zam yapılacağını söylemişti. Kurum, "İhtiyaç sahibi emeklilerimiz için her ay İstanbul Kartlarına 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağız" şeklinde konuşmuştu.