NBA'de heyecan dolu bir müsabakaya sahne olan Houston Rockets, San Antonio Spurs'ü 114-101 mağlup ederek galibiyetin mimarı oldu. Ancak maçın gerçek yıldızı, milli basketbolcumuz Alperen Şengün oldu. Genç yetenek, bu maçta gösterdiği muazzam performansla tarih yazdı.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım fırtınası Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım fırtınası

Alperen Şengün, karşılaşmayı 45 sayı, 16 ribaunt, 3 asist, 5 top çalma ve 1 blokla tamamlayarak kariyerinin en etkileyici performanslarından birine imza attı. Bu istatistiklerle aynı zamanda birçok rekoru eline geçiren Şengün, NBA tarihinde 45+ sayı, 15+ ribaunt ve 5+ top çalma istatistiğine ulaşan en genç oyuncu oldu.

Öne çıkan başarıları arasında, Alperen Şengün'ün attığı 45 sayı ile NBA tarihinde bir Türk basketbolcunun tek maçta en çok sayı atan oyuncu olma unvanını elde etmesi bulunuyor. Bu rekora önceki sahibi olan Mehmet Okur'un 43 sayılık performansını geride bırakarak ulaştı.

Son olarak, Alperen Şengün, Yao Ming'den bu yana bir Houston Rockets pivotunun bir maçta kaydettiği en yüksek sayı rekorunu da kırdı. Olağanüstü performansıyla adından söz ettiren genç oyuncu, kariyerinin zirvesine bir adım daha yaklaştı.