Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Axiom-3 (Ax-3) mürettebatı, bugün TSİ 16.30'da Florida Daytona Beach'e iniş yapacak. ABD yerel saatiyle 08.30'dan sonra (TSİ 16.30) beklenen inişin ardından, mürettebat gemiye alınarak ilk muayeneleri yapılacak ve bir süre karantinada kalacak.

İnişin gerçekleşmesi sonrasında her mürettebat, kurtarma botuna alınarak çıkartılıyor. Bot üzerinde doktorlar ve mürettebat bulunuyor. Mürettebat gemiye alındıktan sonra ilk sağlık muayeneleri yapılacak ve daha sonra Houston'a gönderilecek. Houston'da daha kapsamlı sağlık taramasından geçirilecek olan ekip, bir süre karantinada kalacak.

Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti

Ax-3 ekibinin Florida kıyısına iniş yapana dek 47 saatlik bir yolculuk gerçekleştirmesi öngörülüyor. Dragon kapsülü, Axiom Space'in sosyal medya hesabından canlı yayınlanacak ve TSİ 15.25'te başlayacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştiren Alper Gezeravcı'nın dahil olduğu Ax-3 ekibi, ISS'den ayrılışlarını, iniş yapılacak bölgedeki hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle 3 kez ertelemişti. İnişin bugün gerçekleşmesi bekleniyor.