Almanya'da koalisyon hükümeti, tarım sektöründeki vergi ayrıcalıklarını kaldırma kararı aldı. Bu kararın ardından çiftçiler, traktörleriyle yollara çıkarak eylem yaptı. Almanya'daki çiftçiler, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi ve özellikle tarımsal dizel sübvansiyonunun kaldırılmasına ve araç vergisi muafiyetinin planlanan azaltılmasına karşı büyük protestolara başvurdu.

En fazla askeri harcama yapan 5 ülke belli oldu En fazla askeri harcama yapan 5 ülke belli oldu

Protestolar, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde büyük şehirlerde ve bazı otobanlarda trafik aksamalarına neden oldu. Çiftçiler, traktörleriyle yollara çıkarak "Çok fazla, çok fazla! Artık bitti!" sloganıyla konvoy oluşturdu. Köln gibi büyük şehirlerde de protestolar düzenlendi.

Alman Çiftçiler Birliği Başkanı Joachim Rukwied, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana devam eden protestolarda hükümetin tarım politikalarını sert bir şekilde eleştirerek, vergi indirimlerinin kaldırılmasını çiftçilere yönelik bir "savaş ilanı" olarak nitelendirdi. Binlerce traktörün başkent merkezine girmesi nedeniyle trafik felç oldu.

Almanya Özgür Çiftçiler Derneği'nden Reinhard Jung, vergilerin çiftçilere tek taraflı yük getirdiğini belirterek, üretim kısıtlamaları, aşırı regülasyon ve düşük fiyatlarla başa çıkmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Jung, Alman hükümetinin tekellerin gücüne ve ithalatın fiyat baskısına karşı çiftçilerin katma değerini güçlendirecek adımlar atmamasını eleştirdi. Protestolara katılan genç bir çiftçi, Almanya'da üretimin zaten zor olduğunu ve daha ucuz yakıta ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.