Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, ertelenen Süper Kupa maçı öncesinde ve sonrasında yaşananları detaylandırdı. İşte Koç'un açıklamalarının özeti:

Ali Koç ret yedi Ali Koç ret yedi

Ali Koç, ertelenen Süper Kupa maçının öncesinde ve sonrasında yaşanan olayları anlattığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koç, polislerin soyunma odasını bastığını ifade ederek, normalde kimse tarafından giriş izni olmayan bu alanın polisler tarafından ihlal edildiğini söyledi. Polislerin, soyunma odasındaki bazı pankartlara el koyduğunu belirtti. Fenerbahçe Başkanı, Süper Kupa maçı öncesinde Galatasaray ile birlikte maça çıkmama kararı aldıklarını ve takımlarının ısınma tişörtleriyle sahaya çıkma isteğini federasyona ilettiklerini ancak garip mesajlar aldıklarını ifade etti. Yaşanan süreçte dezenformasyon ve bilgi kirliliği olduğunu belirten Koç, konunun siyasi malzeme yapıldığını savundu.Protokolün kendilerinde olmadığını ve federasyona protokol için yazı yazarak taleplerini ilettiklerini, ancak federasyonla aralarında yapılmış herhangi bir anlaşma olmadığını belirtti.

Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasının sebebini, Almanya'nın uygun olmaması ve Suudi Arabistan'ın en iyi teklifi vermesi olarak açıkladı.Fenerbahçe'nin pankart ve tişört taleplerine federasyon tarafından cevap alamadıklarını söyledi. 100. yıl kutlamalarına özel olarak planladıkları pankart ve tişörtlerin protokole aykırı olduğunu iddia etti.Maça saatler kala Suudi Arabistan'da oynanamayacağını öğrendiklerini ve bu süreçte Cumhurbaşkanı'nın adının geçmediğini belirtti.Süper Kupa'nın nerede ve ne zaman oynanacağına dair federasyonun vereceği karara saygı göstereceklerini ancak ocak ayında oynanmasının imkansız olduğunu ifade etti.Ali Koç, gelecekteki Fenerbahçe başkanlık seçimlerinde aday olmayı düşünmediğini ancak "asla asla" dememeyi öğrendiğini söyledi.En büyük destekçisi olduğunu ifade ettiği federasyon başkanının istifa etmesi gerektiğini belirtti.
 

Editör: Burak Hakkı Polat