Galatasaray ile Fenerbahçe arasında artan gerilim Kalamış'ta istenmeyen olaylara sahne oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşanan gerginlik ve hasar sonrası devreye girerek örnek bir tutum sergiledi.

Ali Koç ret yedi Ali Koç ret yedi

Taraftarlar Arasında Kavga Çıktı

Sözcü'nün haberine göre, Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde kongre üyeleriyle seçim çalışmaları yaparken, bitişikteki Galatasaray Kalamış Tesisleri'nde 80 kişilik bir şampiyonluk yemeği düzenleniyordu. Bu iki grup arasında gerginlik yaşandı ve meşaleler atıldı. Fenerbahçe taraftarı, Galatasaray tesislerinin girişindeki sarı-kırmızılı armayı yerinden söktü. Gece sonunda ise Başkan Ali Koç, olaylara müdahale ederek örnek bir davranış sergiledi.

"Armaya Saygısızlık Kabul Edilemez"

Gece geç saatlerde Kalamış Tesisleri'ne giden Ali Koç, hasar tespiti için orada bulunan Galatasaraylı idareci Bora Bahçetepe ile görüştü. Koç, iki kulüp arasındaki gerginliğin ne seviyede olursa olsun armaya saygısızlığın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Koç, "Yaşananlar için özür diliyorum. Arma, bayrak gibi değerler kulüplerin kutsalıdır; Galatasaray arması neyse bizim için Fenerbahçe arması da odur. Sizin stadınızda da bayrağımıza dokunulduğu için tepki göstermiştik. Zararınızı karşılayacağım, armayı da ben yaptıracağım" dedi.

Editör: Burak Hakkı Polat