Çelik, Parti Genel Merkezi'ndeki, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MKYK'nin açılışında, Gazze konusundaki temasları, durumun ne aşamada olduğu ve nasıl değerlendirilmesi gerektiğiyle ilgili kapsamlı değerlendirme yaptığını söyledi.

Ömer Çelik, "Savaş suçu işliyorsunuz, katliam yapıyorsunuz" dediklerinde, "Siz Hamas'a destek veriyorsunuz" denildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Netanyahu'nun yaptığı şey, sadece katliam siyasetini örtbas etmekten ibarettir. Ve Tevrat'tan alıntılar yaparak, kendi vahşetine dinleri ve dini duyguları alet etmeye çalışıyor. Birileri de çıkıp yine İncil'den alıntı yaparak aynı şeyi söylüyor. Kim ki yaptıkları bu insanlık dışı katliamları meşrulaştırmak için, buna destek bulmak için Tevrat'tan ve İncil'den referans getiriyorsa Tevrat'ı ve İncil'i takip edenlere de saygısızlık yapıyor. Tevrat'ı ve İncil'i de hedef alıyor demektir. O sebeple Tevrat'ın ve İncil'in takipçilerinin, Tevrat'ın ve İncil'in bu katliamlar için bir destek olarak kullanılmasına da en büyük itirazı yapması gerekmektedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, defalarca "Bunu din savaşına çevirmeyin" dediğini hatırlatan Çelik, "Fakat bu şekilde yaparak Netanyahu ve onun Amerika'daki bazı benzerleri meseleyi bir haç-hilal savaşına çevirmek gibisinden bütün dünyayı ateşe atacak bir sorumsuzlukla hareket etmektedir. Allah'tan dünyanın her tarafında onurlu halklar, 'Ellerinizde kan var' diyerek, seslerini yükseltmektedir. O sebeple dünyanın her tarafında bu sesi yükselten bütün insanlara, bütün milletlerden insanlara, sivil toplum örgütlerine şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Çelik, özellikle Gazze halkına sahip çıkan bütün sivil toplum örgütlerine de teşekkürlerini iletti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Nazilerin yaptığını, şu anda Netanyahu hükümeti yapıyor. Dünyanın buna bir 'Dur' demesi gerekmektedir." dedi.