AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

MYK'nin seçim sonuçları gündemiyle toplandığına vurgu yapan Çelik, "Partimize dönük mesajları net şekilde okuyacağız" dedi. 

MYK toplantısının tek gündeminin seçim olduğunu söyleyen Ömer Çelik, “Önemli bir seçim sürecini Türkiye genel seçim ve yerel seçim olarak tamamlamış oldu. Bu çerçevede seçilen herkesi tebrik ediyoruz.” dedi.

Seçim sonuçlarının AK Parti’ye yönelik mesajlar verdiğini vurgulayan Çelik, “31 Mart seçimlerinin partimize dönük olarak mesajlarını en net, en derinlemesine şekilde ele alacağımızı ifade ediyoruz. 31 Mart seçimleri önümüzdeki dönemde izleyeceğimiz siyasetler açısından dönüm noktası olacak.” şeklinde konuştu.

Eleştiri ve uyarı hakkının millette olduğunu vurgulayan Sözcü Çelik, “Milletimizin bu tabloyla birlikte ortaya koyduğu, gerileme ifade eden sonuçları ciddi bir şekilde ele alacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.

İç ve dış politikada daha güçlü bir siyaset oluşturacaklarını kaydeden Ömer Çelik, önümüzdeki dönemde yeni anayasaya ilişkin çalışmalar yapılacağını da söyledi.

Çelik, “Farklı toplumsal kesimlerin durumlarının iyileştirilmesine dönük olarak uyguladığımız ekonomik programın sonuçlarını aldıkça adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ömer Çelik’e Van’daki seçimde başkanlığın DEM Parti adayından AK Parti’ye geçmesi de soruldu.

Erdoğan-Özel görüşmesi nasıl geçti? Erdoğan-Özel görüşmesi nasıl geçti?

Çelik, “Gereken şartların yerine gelmemesi sebebiyle İl Seçim Kurulu böyle bir karar almış. Bu siyasi alanın müdahale edebileceği bir alan değil. Burada İl Seçim Kurulu daha sonra da Yüksek Seçim Kurulu yetkili. İtiraz edeceklerse, itiraz mekanizmaları bellidir.” ifadelerini kullandı.

Erken seçim sorusunu da yanıtlayan Çelik, “Erken seçim çağrılarının mantığı yok. Genel seçim gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve Cumhurbaşkanımız 5 yıllık yetki sahibidir. Bütün bu dönem içerisinde Cumhurbaşkanlığı makamı, milletin verdiği yetkiyle görevini yerine getirecektir.” şeklinde konuştu.