Ümit Özdağ, Ali Erbaş'a ateş püskürdü! Ümit Özdağ, Ali Erbaş'a ateş püskürdü!

Siyasi partilerin 31 Mart yerel seçimleri için hummalı bir çalışma içerisinde olduğu bu dönemde, gazeteci Nuray Babacan'ın AKP içinde yaşanan krizlere dair edindiği kulis bilgileri dikkat çekiyor. Babacan'ın aktardığına göre, partiyi sarsan üç ana başlık "deprem bölgeleri, emeklilerin memnuniyetsizliği ve Yeniden Refah Partisi’nin etkisi."

Deprem bölgelerindeki çalışmaların zor ilerlediğini belirten Babacan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın teslim tarihleri konusunda sıkıntı yaşadığını ifade etti. Müteahhitlere baskı yapılmasına rağmen sonuç alınamadığı ve Bakan Mehmet Özhaseki'nin bu durumu çevresiyle paylaştığı öne sürüldü.

Emeklilere yönelik avantajlar konusunda ise Babacan, AKP'li belediyelerin Belediyeler Birliği ile protokol imzalayarak tüm emeklilere ulaşım ve su başta olmak üzere indirimli hizmet sunma çabası içinde olduğunu aktardı. İndirim oranları ve kapsamındaki hizmetler ise alternatifli olarak değerlendiriliyor.

YRP'nin aday çıkardığı bölgelerde yaşanan krizi vurgulayan Babacan, özellikle güçlü olduğu illerde YRP'nin eski AKP'lileri topladığını belirtti. Sakarya, Konya, Kahramanmaraş, Bitlis ve Bingöl gibi illerde YRP adaylarının büyük bölümünün eski AKP'li olduğu bilgisine yer verdi. Bu durumun özellikle Sakarya'da ciddi bir etki yarattığı ve yerelde AKP'liler arasında memnuniyetsizliğe sebep olduğu ifade edildi.