AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Haber Global'de emeklilere yönelik düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük Ankara mitingi öncesinde soruları yanıtlayan Akbaşoğlu, emeklilere yönelik düzenlemelerin zamanlaması ve içeriği hakkında bilgi verdi. Akbaşoğlu, "Emekliler bizim başımızın tacı. Çalışanlar başımızın tacı. Üreten ve Türkiye'yi büyüten çalışan kesim söz konusu ve emekli olarak primlerle orantılı karşılığın alan 16 milyon emekli insanımız var. 2024'ü biz emekliler yılı ilan etmiştik. Bu konuda düzenleme yapıldı." dedi.

Tarihte bugün; 27 Nisan Tarihte bugün; 27 Nisan

Akbaşoğlu, emeklilere ilişkin yapılan düzenlemelerin haziran sonu veya temmuz başında gerçekleştirileceğini açıkladı. Bu düzenlemelerle ilgili olarak, çalışma ve maliye bakanlıklarının titizlikle çalıştığını belirten Akbaşoğlu, "Bugün ve yarın Cumhurbaşkanımız bu konudaki duyarlılığını, talepleri her zaman dikkate alarak siyaset yapar. Bu manada inşallah bu mitingle Cumhurbaşkanımız bugün de yarın da dikkatli dinleyelim." şeklinde konuştu.

Akbaşoğlu, emeklilere yönelik düzenlemelerin, giderleri azaltıcı, gelirleri artırıcı ve alım gücünü yükseltici bir yaklaşımla ele alındığını vurguladı. Bu düzenlemelerin haziran sonu veya temmuz başında yapılacağını belirten Akbaşoğlu, "Talepleri dikkate alarak çalışmalar yapacağız." dedi.