İYİ Parti'de seçim ikinci tura kaldı İYİ Parti'de seçim ikinci tura kaldı

AKP Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, CNN Türk yayınında Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne dair değerlendirmelerde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan anketlerin çoğunda Mansur Yavaş'ın önde olduğunu paylaşan Şen, "Ankara bir başkent. Başkent ışıltısını kaybetti, yavaşladı. Vatandaş buradan bakıyor. Anketleri ben de görüyorum. Anketlerinde çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında ise Sayın Turgut Bey önde çıkıyor. Biraz zamana ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Şen, İstanbul'da ise CHP'ye yönelik kaymaların gözlemlendiğini belirterek, "Bizim gördüğümüz DEM seçmeni CHP'ye çalışıyor. Bizim analizlerimizde CHP tarafına kaymalar olduğu gözüküyor. Seçmen illa da partisinin adayı gibi düşünmek zorunda değil. Benim gördüğüm bir kısmının CHP tarafına doğru yöneldiği. İYİ Parti'de de öyle seçmeni" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin "adaylarını çekecekleri iddiaları"na da değinen Şen, "Zaman zaman benim duyduğum da oldu. Yeniden Refah Partisi'nin kurumsal kararıdır. Cumhur İttifakı olarak devam etmeyi arzuladık biz. Aday çıkardı Yeniden Refah Partisi. Anayasal hakkıdır" şeklinde konuştu. İzmir'deki anketlere de değinen Şen, Hamza Dağ'ın çalışmalarını vurgulayarak, "İzmir 3 halkadan oluşuyor. 3.halkada oy oranımız yüksek. Hamza Bey 2. bölgede maksimum oy artırımını yapmak için çalışıyor" ifadelerini kullandı.