AK Parti ve MHP'nin 31 Mart'taki mahalli idareler seçim sonuçlarına itiraz etmesinin ardından, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in başkanlığı ilçe seçim kurulu tarafından onaylandı. Bu kararın ardından Köseler'i destekleyen çok sayıda Beykozlu vatandaş, seçim kurulu önünde toplanarak meşaleler yakıp sloganlar attı.

Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı

Seçim kurulu, AK Parti ve MHP'nin itirazlarını reddederek Alaattin Köseler'in Beykoz Belediye Başkanlığını onadı. Bu kararın ardından CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ilçe seçim kurulu önünde bekleyen vatandaşlara konuşma yaptı.

Köseler, seçim kurulu önünde yaptığı açıklamada, "Beykoz halkının teveccühünü seçim kurulu da onayladı. İtirazları reddetti. Bu gece burada bize destek veren tüm Beykozlulara teşekkür ediyorum. Birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz. Beykoz'u Beykozlular yönetecek" dedi.

Çelik ise, "Beykoz'da oyların tamamının sayılmasına yönelik yapılan itiraz reddedildi. Sürecin takipçisiyiz. Beykoz'un seçilmiş Belediye Başkanı Alaattin Köseler'dir. İl seçim kurulu sürecini dikkatle takip ediyoruz. Bu gece bir grup arkadaşımız burada nöbet tutmaya devam edecek. Ancak buradaki kalabalığı ben evlerine davet ediyorum. Hepinizle gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.