Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye yaptığı ziyaret öncesinde, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sosyal medya hesabında "Allah bana yeter" yazılı yüzüğünün fotoğrafını paylaşması dikkat çekti. Bu paylaşım, Bahçeli'nin Erdoğan'ın CHP ile olan temaslarından rahatsız olduğu şeklinde yorumlandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ittifakta çatlak olmadığını belirtti.

"Allah Bana Yeter'den Daha Güzel Cümle Var mı?"

Habertürk canlı yayında konuşan Ömer Çelik, Cumhur İttifakı'nın ilkeler ittifakı olduğunu vurguladı. Çelik, "Her iki partinin farklı değerlendirmeleri olabiliyor ama bu ittifakın birlik ve bütünlüğüne zarar verecek noktaya gelmiyor" dedi. Çelik ayrıca, Bahçeli'nin paylaşımına atıfta bulunarak, "Allah bana yeter'den daha güzel cümle var mı?" ifadelerini kullandı.

Bahceli Yuzuk

Bahçeli'nin Paylaşımı ve Cumhur İttifakı'nın Dayanışması

BBP lideri Destici'den TUSAŞ saldırısı açıklaması BBP lideri Destici'den TUSAŞ saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretten önce Bahçeli'nin paylaştığı yüzük fotoğrafı, siyasi arenada çeşitli spekülasyonlara yol açtı. Ancak, AK Parti Sözcüsü Çelik, bu durumun Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberliğine zarar vermeyeceğini söyledi. Çelik, "Cumhur İttifakı ilkeler ittifakıdır. Türkiye'yi korumak için ortaya çıkmıştır. Bir çıkar ittifakı değildir" dedi.

"Cumhur İttifakı'nda Ufak Çatlak Yok"

Çelik, Cumhur İttifakı'nın sağlam temellere dayandığını ve partiler arası farklı değerlendirmelerin ittifakı zedelemeyeceğini belirtti. "Her iki parti kendi karakterine sahip. 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan tablodan sınana sınana bugünlere geldik. Cumhurbaşkanımız ve sayın Bahçeli'nin birlikteliği ve partilerin birlikteliği açısından 'Türkiye Yüzyılı' istikametine bakmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Editör: Burak Hakkı Polat