Yeni müfredat taslağında Filistin detayı Yeni müfredat taslağında Filistin detayı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından kaybolan çocukların durumu hakkında İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın soru önergesine yanıt verdi. Bakan Göktaş, çocukların ailelerine ulaşıldığını ve hiçbirinin üçüncü şahıs, kurum veya vakıfa yerleştirilmediğini savundu.

Bakan Göktaş'ın açıklamasına göre, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle geliştirilen "DerinGÖRÜ" yüz tanıma programı kullanılarak yapılan çalışmalar sonucunda 1874 çocuğun ailesine veya aile yakınlarına teslim edildiği belirtildi. Göktaş, 6 çocuğun aile odaklı hizmetlerden faydalandırıldığını, 15 çocuğun bakım ve koruma altında olduğunu ve kayıtlarında olan 16 çocuğun vefat ettiğini açıkladı.

Ancak daha önce ortaya çıkan bir durumda, Sakarya'da dokuz depremzede çocuğun, annelerinden alınarak bir tarikat vakfına verildiği ortaya çıkmıştı. Vakıf yöneticisi, çocukların burada koruma altına alındığını ve psikolojik destek aldıklarını belirtmişti.