Erdoğan, oturma düzeni ile Özgür Özel'e mesaj mı verdi? Erdoğan, oturma düzeni ile Özgür Özel'e mesaj mı verdi?

Yalova’da geçmiş dönemlerde AK Parti’denBelediye Meclis üyeliği yapan Ahmet Uzun, Yalova Belediye Başkanlığına aday adayı oldu. Birlik ve beraberlik vurgusu yapıp hem şehri hem de gönülleri inşa etmeyi istediğini vurgulayan Uzun, “Kuruluşundan bu yana kendimi bir neferi olduğum Ak davaya, belediye başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. Bu doğrultu da yeni bir başlangıcın ilk adımı atmış olduk. Yalova Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Mevla’m bu yürüyüşümüzü hayırlı ve mübarek eylesin. Yalova'nın daha güzel günlere doğru yol alacağına inancımız tam. Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah.” şeklinde konuştu.

Ahmet Uzun kimdir?
Ahmet Uzun, 1970 yılında Yalova’da doğdu. Sırasıyla Yalova Gazi Osman Paşa İlkokulu, Yalova Lisesi Ortaokul Bölümü ve Yalova Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü’nden mezun oldu. 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne girdi. Öğrencilik yıllarında, Ülkü Ocakları ve Nizam-ı Âlem Ocakları’nda yöneticilik yaptı. 1996 yılında Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun danışmanı olarak Ankara’da görev yapmaya başladı.

2002 yılında yapılan seçimlerin hemen sonrasında münfesih olan Ak Parti il yönetiminin yerine kurulan yeni yönetimde, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2004 yılında Belediye Meclis Üyeliği, 2009 yılında Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Yalova’da çok sayıda sivil toplum kuruluşunda üye ve yönetici olarak görev yapan Uzun, 2018 yılında TBMM Başkanlığına bağlı müşavirlik kadrosuna atandı. Halen bu görevine devam etmektedir. Yalova Merkez’e bağlı Safran Köyü’nden olan Ahmet Uzun, 1878 Osmanlı Rus Savaşı sonrası Batum’dan Yalova’ya yerleştirilen ilk Müslüman ailelerden birinin mensubudur.