AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sinop ziyaretinde Cumhur İttifakı Sinop Belediye Başkan adayı Yakup Üçüncüoğlu'nun projelerini destekleyen açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, yerel yönetim ve hükümet uyumunun önemine vurgu yaparak, eşit hizmet anlayışını benimsediklerini belirtti.

Program kapsamında esnafla buluşan ve projelerin tanıtıldığı toplantıya katılan Bakan Tunç, Sinop'un Karadeniz'in incisi olduğunu ifade ederek, Yakup Üçüncüoğlu'nun hızlı bir şekilde projeleri hayata geçireceğine inandığını söyledi. Gerçek belediyeciliğin AK Parti iktidarıyla birlikte ekol haline geldiğini ifade eden Tunç, 1 Nisan'dan itibaren Sinop'ta bu anlayışın yansımasını göreceklerini belirtti.

Erbakan'dan "yeni anayasa" açıklaması: Burada asıl mesele... Erbakan'dan "yeni anayasa" açıklaması: Burada asıl mesele...

Bakan Tunç, Türkiye'yi istikrarlı bir şekilde kalkınma yoluyla geliştireceklerini ve uluslararası alanda adaleti savunmaya devam edeceklerini dile getirdi. Muhalefet belediyelerine eşit hizmet gittiğini vurgulayan Tunç, önemli olanın doğru projelere eşit payların aktarılması ve ilave projeler üretilmesi olduğunu söyledi. Sinop'ta da gerçek belediyeciliğin nasıl olacağını hemşerilerin yaşayarak göreceğini ifade etti.

Program sonunda Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Yılmaz Tunç'a yöresel Sinop bıçağı hediye etti.