ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üsse yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Pentagon'un yazılı açıklamasına göre Austin, Ürdün'ün kuzeydoğusunda bulunan Suriye sınırına yakın bölgede görev yapan ABD ve Koalisyon güçlerine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 3 ABD askeri ve yaralanan diğer askerlerin durumunun kendisini öfkelendirdiğini belirtti.

Donald Trump'tan zehir zemberek Biden açıklaması! Donald Trump'tan zehir zemberek Biden açıklaması!

Austin, açıklamasında saldırılardan İran destekli milislerin sorumlu olduğunu ifade ederek, "Biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz." dedi. ABD Başkanı Joe Biden ile birlikte Amerikan kuvvetlerine yönelik saldırılara tolerans göstermeyeceklerini vurgulayan Austin, "ABD'yi, birliklerimizi ve çıkarlarımızı savunmak için gerekli tüm adımları atacağız." şeklinde konuştu.

Joe Biden'ın daha önce yaptığı açıklamada, Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üsse insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaşmıştı. Ürdün hükümeti ise saldırının ülke toprakları içinde değil, Suriye sınırındaki Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini duyurmuştu.
 

Editör: Burak Hakkı Polat