Döviz kurları, artan yabancı ilgi ve Merkez Bankası'nın (TCMB) alımlarının etkisiyle yatay seyrini koruyor. Bugün Dolar/TL 32,25 seviyesinde işlem görürken, Euro/TL ise 34,69 civarında alıcı buluyor.

Damacana suya dev zam geliyor! Damacana suya dev zam geliyor!

Dolar endeksi ise şu dakikalarda yüzde 0,1 oranında artışla 105,6 seviyesinde bulunuyor.

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin daha net sinyaller beklemeye devam ediyor. Analistler, ABD'de dün sakin geçen makroekonomik veri takviminin yatırımcıları "bekle-gör" yaklaşımına yönelttiğini ve Fed yetkililerinin de sözlü yönlendirmelerinde temkinli olmayı sürdürdüğünü belirtiyor.

Para piyasalarında Fed'in bu yıl içinde faiz indirimi yapma olasılığının yüzde 90 olduğu öngörülürken, analistler, Fed'in ilk faiz indirimini eylül ayında yapabileceğine işaret ediyor.

ABD'de açıklanan makroekonomik veriler, bu yıl enflasyonun dirençli olduğu yönünde sinyal verirken, iş gücü piyasalarının soğuduğunu gösteren verilerle birlikte yatırımcılar hafta başından beri temkinli davranıyor.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra yurt dışında İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'de haftalık işsizlik başvuruları takip edilecek. Teknik açıdan dolar endeksinde 105 ve 104 seviyelerinin destek, 106 ve 107 seviyelerinin direnç konumunda olduğu belirtiliyor.