Döviz kurları, son dönemde artan yabancı ilgiye rağmen yatay seyrini sürdürüyor. Dolar/TL güne 32,25 civarında başlarken, Euro/TL ise 34,68 civarında işlem görüyor. TCMB'nin geçen hafta salı günü gerçekleştirdiği 4 milyar dolarlık döviz alımı, haftanın tamamında ise 11 milyar dolarlık tarihi bir alım olarak kaydedildi. Analistler, TCMB'nin bu döviz birikimine haftanın ilk günlerinde de devam ettiğini belirtiyorlar. TCMB'nin swap hariç net rezervinin son 5 haftada 27 milyar dolara yaklaşması, piyasalarda dikkatle takip ediliyor.

Son dönemde yabancı ilgisinin arttığına dikkat çeken analistler, bu sürecin Londra swap kısıtlamalarının hafifletilmesi kararını gündeme getirebileceğini ifade ediyorlar. Türk Lirası, mart ayında dolar karşısında yüzde 3,5 değer kaybederken, nisan ayında ise sınırlı bir değer kazanımıyla yüzde 0,04 artış elde etti.

Bugün iç veri gündeminde Hazine'nin nisan ayı nakit dengesi yer alıyor. Haftanın ilerleyen günlerinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yılın ikinci enflasyon raporu açıklanacak. Bu rapor, piyasaların yakından izlediği önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkıyor.

Merkez Bankası’nın rezervlerinde son durum! Merkez Bankası’nın rezervlerinde son durum!