İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çorum ve Sinop merkezli altı ilde düzenlenen “MAHZEN-50” operasyonlarında iki ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda, Çorum'da Yunus Emre Akyıldız ve Gözde Akyıldız’ın, Sinop'ta ise Mustafa Demir’in elebaşılığını yaptığı suç örgütlerinin liderleri de dahil olmak üzere toplam 39 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 27'si tutuklanırken, 6'sı hakkında adli kontrol kararı verildi.

Çorum Operasyonu:

Kargı Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Çorum merkezli İstanbul, Ankara, Amasya ve Çanakkale'de 25 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 21'i tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Organize suç örgütü üyelerinin yasa dışı ve şans oyunları oynattıkları, haksız kazanç elde ettikleri ve suç gelirlerini aklamak için altın, ziynet eşyası ve kripto para kullandıkları tespit edildi. MASAK ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda, şüphelilere ait 10 araç, 5 daire, 22 tarla, 2 arsa, 22 bahçe ve 597 banka hesabına el konuldu.

Sinop Operasyonu:

Ayancık Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde ve İstihbarat Başkanlığının desteğiyle düzenlenen operasyonlarda, tefecilik, kasten yaralama, tehdit ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçlarını işleyen 14 şüpheli yakalandı. Bunlardan 6'sı tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında, suç örgütü üyelerinin yüksek faiz karşılığında ihtiyaç sahiplerine borç para verdikleri, karşılığında boş senetler imzalattıkları ve borçları tahsil etmek için tehdit, şantaj ve cebir kullandıkları belirlendi. Operasyonda, 448 milyon TL değerinde 112 tapu senedi, 20 milyon TL değerinde 347 borç senedi, 4 milyon TL değerinde 24 çek, 5 ruhsatsız tabanca, döviz, altın ve çok sayıda imzalı boş senet ile dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerinin aklanması kapsamında 124 milyon TL değerinde 17 daire, 10 arsa, 8 araç, 2 dükkan ve 112 banka hesabına el konuldu.

Zehir tacirlerine darbe! 13 ilde "Narkoçelik-24" operasyonu Zehir tacirlerine darbe! 13 ilde "Narkoçelik-24" operasyonu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren tüm birimleri tebrik ederek, organize suç örgütleri ve çetelere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Editör: Burak Hakkı Polat