Luca de Meo, yeniden doğmuş Renault 5'in, elektrikli araçlara yönelik teşviklerin hâlâ mevcut olduğu Avrupa'da 25 bin Euro'dan başlayacağını duyurdu.

Renault'nun Paris merkezli Prototip Üretim Merkezi'nde üretilen yeni test arabaları, gelecek yıl müşterilere satışa sunulacak ürünü yakından tanımaları için gönderilecek. Üretim modeline dair ayrıntılı bilgilerin ise birkaç ay içinde paylaşılması bekleniyor.

Yeni 5, Renault- Nissan İttifakının daha küçük elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanan CMF-B EV platformunu temel alan ilk araç olacak. Bu platform aynı zamanda yeni Nissan Micra ile birlikte retro esintili kompakt SUV olan yeni Renault 4 tarafından da kullanılacak .

TOFAŞ’tan Jeep hamlesi TOFAŞ’tan Jeep hamlesi

Marka, R5'in daha büyük 52kWh pil paketi için 400 km menzile sahip olduğunu iddia ediyor. Ancak Renault'nun mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Gilles Le Borgne, giriş seviyesi modelin 40kWh'lik bir batarya ile donatılacağını, bunun daha makul bir maksimum menzil sunacağını ancak aynı zamanda daha uygun fiyatlı olacağını ifade etti.