Tarihte bugün; 28 Nisan Tarihte bugün; 28 Nisan

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye genelinde emniyet müdürlüklerinde ve kamu yönetiminde önemli değişiklikler yaşandı. Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın görevden alınmasıyla birlikte, atama dalgası Mersin, Kayseri, Van ve Batman illerinde gerçekleşti.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, bu değişiklikle görevine devam edecek. Aynı kararla Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Atanur Aydın, Van İl Emniyet Müdürü olarak atanırken, Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne ise Murat Mutlu getirildi. Batman İl Emniyet Müdürlüğü görevine ise İbrahim Kaba atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'nın görevden alınmasının yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda da Antalya, Bursa, İzmir ve Kayseri İl Müdürleri görev değişikliğine uğradı.

Bu atamaların yanı sıra Dışişleri Bakanlığı'nda Strateji Geliştirme Başkanlığı'na Tufan Büyükuzun'un atanması da 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen bu değişiklikler, kamu yönetimindeki görev değişikliklerini yansıtıyor.