İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "KUYU-5" operasyonu kapsamında dört ilde beş suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya'da düzenlenen operasyonlarda 57 şüpheli yakalandı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde ve İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlüklerince gerçekleştirildi.

Operasyonun detaylarına göre, Hatay Merkez'de Ömer Kartopu, Hatay İskenderun'da Ali Ak, Ankara'da Alper Aksoy, Çankırı'da Recep Armağan ve Konya'da cezaevinde bulunan Faris Çokkaynar liderliğindeki beş ayrı organize suç örgütü çökertildi. Yakalananlar arasında dört elebaşı da bulunuyor.

Suç örgütlerinin faaliyetleri arasında, rakip suç gruplarına yönelik silahlı saldırılar, müştekilere yönelik darp ve tehditler, silah zoruyla kaçırma ve fidye talepleri, alacak-verecek meselelerine müdahale, uyuşturucu ticareti nedeniyle tehditler, usulsüz senet imzalatma, cebir ve şiddet kullanarak tahsilat yapma, tefecilik, sanayi sitesinde müşterileri dolandırma ve uyuşturucu madde ile silah ticareti yer alıyor.

Adnan Oktar: Savaşı bitiririm! Adnan Oktar: Savaşı bitiririm!

Operasyonlar sonucunda, 17 ruhsatsız tabanca, 10 ruhsatsız tüfek, 5 kurusıkıdan çevirme tabanca, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda çek ve senet ile büyük miktarda Türk Lirası ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacaklarını ve organize suç örgütlerine karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirterek, operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik etti ve milletin dualarının kahraman polislerle olduğunu ifade etti.

Editör: Burak Hakkı Polat