Türk Lirası, dolar karşısında kazanımlarını sürdürerek değer kazandı. Dolar/TL paritesinde yaşanan yüzde 0,48'lik düşüşle birlikte, TL 32,38 civarına geriledi. Euro/TL ise 34,67 seviyesinde işlem gördü. Nisan ayının başından bu yana ise Türk Lirası, yüzde 0,14'lük oldukça sınırlı bir değer kaybı yaşadı.

Analistler, son haftalarda döviz piyasasında dengenin Türk Lirası lehine değiştiği görüşünü dile getiriyorlar. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, aylık fiyat gelişmelerini yakından takip edeceklerini vurgulayarak, "Enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşumuzu sürdüreceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası’nın rezervlerinde son durum! Merkez Bankası’nın rezervlerinde son durum!

Merkez Bankası'nın zarar açıklamalarının geçici ve istisnai nitelikte olduğunu belirttiği açıklama da dikkat çekti. Mart ayında yıllık dış ticaret açığının önceki yılın aynı dönemine göre 26 milyar dolar iyileşerek 92 milyar dolara gerilediği bildirildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, "Programımız çalışıyor. Yıllık dış ticaret açığındaki iyileşme eğilimi sekiz aydır kesintisiz devam ediyor" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

ABD bankacılık devi Citi'nin, dolara karşı Türk Lirası önerisinde bulunması da piyasalarda dikkat çekti. Citi, Merkez Bankası'nın makro ihtiyati tedbirlere daha fazla odaklanacağını ifade ettiği bir rapor yayınladı. Bu gelişmeler, Türk Lirası'nın döviz piyasalarındaki seyrini etkilemeye devam ediyor.